top of page
Search

V PETEK POTUJEMO LE NA SEVER

Updated: Jul 9, 2022

Z Vrh se spustiva ob običajni jutranji uri, ko se mnogim mudi še zadnji delovnik v službo. Potovanje nič posebnega vse do sredine Avstrije, ko se v nasprotni smeri odvija cestna kalvarija. V Spielbergu se dogaja Formula 1 in potem ves navijaški svet, večina Nizozemcev, trumoma vleče svoje "jeklence" po cestah. Zastoji, zapore, nepregledne kolone skoraj do nemške meje. nam na tej strani pa gladko teče asfalt pod kolesi. Polovico poti nas poliva obilen dež, temperature med 10 in 16st.. Midva v dokaj lahkih oblačilih zdrživa do prvega resnega postanka (ostale bo v forumu Bojan opisal še resneje). V Chemnitz-u. V prijetnem motelu iz 50-ih, Themenhotel 50*s Ville Motel, se takoj opremiva in kaj hitro odločiva kako naprej.


Hm, nisva živela v 50-ih, na te cifrce še znava pritiskat in odtipkat kodo sobe, v žmiljontem poskusu pa še vedno NIČ!!! Končno naju spustijo v sobo s ključem. Urt pa 50*s! Menda takrat še niso poznali odpiranja vhodnih vrat s kodami?? V Halozah po moje s hamerom in tremi udarci z glavo, pa še kake čreve ...pa take pa tou! Kakorkoli, v sobi sva, lično opremljeni, ima vse, kar imajo veliki,

Oblečeva spodobno pohodniške cunje in jo mahneva v center mesta. Na poti si ogledujeva dolgočasno vrsto mogočnih stavb, ostankov nekdanje DDR, ki so jim spremenili namen in pomen.

Nekdanja tekstilna tovarna, danes muzej. Podobnost z Majšperkom je zgolj naključna.


V centru mesta se odvija petkov glasbeni direndaj, kjer na eni strani trga DJ-ka meša svojo mašinerijo,

na drugi strani pa ......

...neeeee nooo! Lepo sem se zlila mednje, ne?


Malo naprej od tega gipsy-circusa stoji ogromen spomenik Karleku, ki modro opazuje ta zblojen in neuravnovešen svet. Danes bi bil petkov protestni biciklist, Kapitalu pa bi dodal Kapitalna napaka - še danes me ne razumejo.


Salute, Karel Marx!Ura na roki se je zatresla in naštela zadostno število korakov za danes. Naslednja 2 km prehodiva do motela in tam se najeva čisto prave, domače in avtentične DDR večerje:

smoked ribs in cesarska solata. Hudoooo nenavadno, res :-/.


Ko si lačen, je tut ameriški food drugačen!


In če bi se vozila proti jugu, bi bila šele zdaj nekje tam.
94 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page