top of page
Search

Poslednje postaje

Updated: Jul 31, 2022


Potrebovala sem nekaj dogajanja, da ga opremim z opisi in vtisi. Z Danske sva se pripeljala v obmorsko mesto Husum. Zapravljala sva čas, ki ga je bilo tokrat na pretek. Si ogledala velik del pristanišča, nekaj pojedla in nadaljevala pot do prenočišča Seehotel Owschlag ob jezercu.

Presenećena sva ugotovila,da imajo kegljišče. Le poglejte kakšno veselje!


Od devetih pade osem kegljev!


Od devetih padejo sevda vsi. Od profesionalnega bowlarja res ne pričakujem kaj drugega.

Bojan je vedel, kdaj morava nehati, da ne bo gluteus trpel čez dva dni. Spravila sva se v pogon okoli jezerca, se naužila svežega zraka in lepega razgleda.Noč sva odlično prespala. Drugi dan naju je čakala nekoliko daljša pot. Ni bila pretirano utrudljiva, saj znava ustaviti, se pretegniti, nabirati korake in pasti radovednost v mimoidočih krajih. (Vožnja je Bojanov forum). Pripeljeva se v Ilmenau Goethejevo mesto. Počakava lastnika apartmaja, ki naju takoj preseneti s poznavanjem Slovenije in Maribora??!!! Ne morem verjet. Pove, da je univ.profesor tehnologije in sodeluje z našo tehniško fakulteto. In najbolj noro v Mariboru je seveda Festival Lent. Najprej dvomiva, da bova dobila kaj solidnega za dve noči, potem pa še tu prijetno presenečenje Apartma je luksuz glede na ceno in opremo. Z veseljem ostaneva dve noči. Ilmenau je univerzitetno mesto, vresno ogleda in vsem, ki želijo prehodno nočitev, priporočava prav ta apartma, sredi mesta.

Ker je Goethe tu pač najstarejši neživeči influenser, ga skleneva tudi midva bolje spoznati.


Vçeraj in danes nisva kaj prida jedla tukaj, tako da sva ugotovila, da hrana ni bila glavna tema tega potovanja. Kar je dobro.


Ker tukaj zaključujem s pisanjem, se zahvaljujem vsem, ki ste naju spremlajli do konca in onim ki naju sploh niste.

Pa še kdaj, ko bo, kakor bo, in če bo, in če bo še štroma, da bova spet kam odelektrala.


Posredujem povezavi na prejšnja e-potovanji, če koga tanimata:


https://evbretanja.blogspot.com/


https://evbretanija.blogspot.com/search?updated-max=2021-07-16T15:12:00-07:00&max-results=7&m=141 views3 comments

Recent Posts

See All

Geilo

bottom of page