top of page
Search

Här kommer Pippi Långstrump

Sölvesborg sva zapustila takoj po zajtrku, ki sva ga jedla z dvema nemškima paroma, (starima med 70 in 80), ki sta kolesarila, z "navadnimi" trekerčki seveda. Vsa čast jim! O vožnji v forumu piše Bojan. Med potjo sva se ustavila ob jezerih in jezercih, ki so naju navduševala z bistro vodo in neokrnjenostjo vsega živega in neživega..

Počasi, mirno in brez kakih pričakovanj sva se odločila za Vimmerby Näs, rojstni kraj Astrid Lindgren, kjer se je vse začelo. O Piki Nogavički in ostalih junakih in junakinjah njenih knjig ne bom tukaj. Mestece, kjer je živela je danes precej naseljeno, muzej pa v tem času primerno obiskan, kar pomeni, da ni bilo niti slučajno pričakovane gneče.

Vhod v muzej in njena rojstna hiša.

Nekaj utrinkov iz muzeja.

Če kdorkoli še ne ve vsega o pisateljici, naj si naloži aplikacijo "asrtid lindgren app" v googlovi trgovini.

V eni izmed hiš muzeja je razstava ilustratorke Anne Höglund - Vse je povezano, ki bo trajala do 18. septembra. Ilustrirala je številna dela znanih švedskih avtorjev, sama pa napisala več svojih knjig. Poslužuje se tehnik rezanja, lepljenja, mešanja barv do rezbarjenja v baker. Razstava je interaktivna in obiskovalca vodi skozi otipljive zgodbe, kjer se pouči o vsebinah in avtoričinem načinu dela.

avtoportret.....................................................in ona


senčne lutke.................................................pišem zahvalo

Pred hišo je naravno igrišče, kjer so se otroci igrali na 100 in en način.

Igraaajmo se!

Potem pa še skoraj neuspele ekshibicije babi na hoduljah.

Ooooohoopa, no saj bo šlo! Zdržiii, zdrži! Jej, jej, neroooda!


Ko sve tukaj dodobra opravila z muzejem, sva se odpeljala še kak kilometer do Pikinega doživljajskega parka. Ampak samo DO tja. Kar je tam, je za otroke meka, za vas pa povezava na to stran:

https://astridlindgrensvarld.se/


Odločiva se odpeljati do prenočišča/hotela pred mestom Linköping. Tukaj pojeva samopostrežno kosilo, se sprehodiva po okolici in zdaj se ob 21.45 ozirava po svetlem nebu, čakava na temo.


43 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page