top of page
Search

God dag Norge

Updated: Jul 19, 2022

Iz Alsena se odpraviva takoj po točno pripravljenem zajtrku. Bojana preseneti cena bivanja in hrane, ki je bila daleč izpod pričakovane, saj sva za večerje odštela 10€. Super! Tudi prenočišče ima zmerno ceno. Skratka v tole kobilarno se splača še kdaj zaiti.


Včeraj ni bilo interneta in sem imela čas za premišljevanje in sestavljanje dogodkov. Bojan je sicer vožnjo že opisal, jaz dodajam še nekaj fotografij s poti.

Ob obmejnem kamnu (kamenju?)


Potem pa sledi spust do Severnega Atlantika in obmorskega mesteca Lauvsnes. Satelitski posnetki ga takole uvrščajo med številne fjorde.

Nastaniva se na hribčku, v mirnem naselju, v sodobno opremljenem apartmaju, v katerega sva že vabila prijatelje, pa je......predaaaaaleč :-/

Odprite povezavo in bodite hudo "fauš"!

https://turkishbath.no/flatanger-turkish-bath-apartment/


No dve žehti sem oprala (je opral stroj) in danes že pospravila. Tudi prvo kosilo sva si včeraj privoščila tukaj. "Doma" skuhano seveda, še Švedsko. Potem naju je zanimala okolica in vasica na sploh. Ugotovila sva, da ni tako majhna, ima šolo in vrtec! (hudoooo!), pa en SPAR, pa eno restavracijo Zanzibar, ki jo zanalašč odprejo šele v sredo, ko naju ne bo več tu.....

Včerajšnje vreme naju je odvrnilo od daljšega pohajkovanja, sva pa svojega desettisočaka kar hitro prehodila. Na obali je nekaj takih hišk, ki so namenjene turistom,

Za hišami so mamljivi vrhovi, do katerih pa ne bova pešačila, se za Mt.Everest pripravljava, intenzivno. Doma sva vsaj 2x na mesec na Pt.Gori,

Denes, v ponedeljek sva se zbudila kar zgodaj. Zunaj je pršilo, sicer pa ni mrzlo. Odpravila sva se v Spar po hrano, ker si nameravava ponovno kuhati tu, po domače. No, hrana zdaleč ni domača, če omenim wok zelenjavo, brez okusa, ki jo je Bojan sicer pojedel, jaz sem si zeleno solato z začinjenimi kozicami vsaj z dresingom polila. Potem sva hotela speči na pol pečeno bageto, pa sem jo v mikrovalovki najprej skuhala, nato pa v pečici zažgala. Bila bi čisto v redu za žeblje zabijat. Na koncu je bil najbolj okusen kuham krompir s soljo.

Dokler je deževalo sva se odločila počakat, da se bova z najinima e-ponijema peljala nekoliko dlje kot sicer peš. Opremo sva spravila iz avta in se spustila ob obalo na makadamsko cesto, ki je bila vse ožja, ko sva naletela na čredo ovac. Pasle so se na razkošnem in prostranem pašniku ob cerkvi. Pogled na razgibano pokrajino, fjorde, zaselke, je Bojan ovekovečil s prelepimi fotografijami in meni so zelo všeč.


Prevzame tudi sestava tal, kjer so skale večinoma pokrite z mehkim mahovjem in resjem. Kot da hodiš po mehki, debeli preprogi.


Ko se vrneva, si privoščiva "okusno" koruzo in že čakava, da neha deževati, da zaključiva z večernim izletom. Seveda je internet v hiši, midva pa gledava sloTV. Ni kaj videti, zato čim prej ven.








42 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page